Про це вона сказала в ефірі програми “Шустер LIVE”.

“В неділю заїхали в Слов’янськ і захопили міліцію, СБУ, вчора уже захопили виконком озброєні люди, при чому серйозно озброєні”, - сказала Штепа.

За її словами, в неділю їй подзвонили з міліції і сказали, що озброєні люди захопили в заручники близько двохсот правоохоронців і “потрібно йти на будь-які компроміси”. Штепа розповіла, що подзвонила главі Донецької ОДА Сергієві Таруті, який запевнив, що з сепаратистами ведуться переговори.

Читайте також: СБУ взялася за мера Слов'янська Штепу через сепаратизм

Вона наголосила, що “сьогодні це вже зелені чоловічки”, і вони відкрито заявляють, що є громадянами Росії. Окрім того, “з приходом цих людей у місті почалося мародерство”.

“Спочатку це були озброєні люди, великі спеціалісти. Але сьогодні вже видно, що люди, схожі на “зелених чоловічків”, - сказала Штепа.

“У нас двоє загиблих, одинадцять лежать у лікарні у важкому стані з вогнепальними пораненнями”, - заявила вона.

Пізніше вона додала, що “ці люди напали на воєнізовану колону”, яка їхала з навчань і зупинилася в місці, де відпочивають далекобійники. Цю колону розстріляли, тому є втрати зі сторони українських військових.

“І позавчора ввечері з машини розстріляли трьох людей: одна загинула, двоє у важкому стані в місті Слов’янську”, - наголосила Штепа.

Нагадаємо, в неділю мер Слов'янська Неля Штепа заявила, що підтримує захоплювачів управління міліції. "Люди, які до нас прийшли, — це наші люди, не з Росії", — сказала вона.

Пізніше, після того, як сепаратисти проголосили власного мера, вона заявила, що в місті діють особи, які прибули з Криму та з Російської Федерації.