25 березня 1918 року в окупованому німцями Мінську Рада Білоруського Народної Республіки (колишній виконком Всебілоруського з'їзду) ухвалила Третю статутну грамоту, згідно з якою БНР проголошувалася вільною і незалежною державою. Рада БНР оголосила, що Берестейська мирний договір, підписаний більшовиками і німцями, втратив силу, тому закликала переглянути її умови.

З початку 1990-х років в Мінську та інших містах Білорусі проводяться політичні акції, мітинги, ходи, присвячені цій даті. Офіційно влада країни не визнає цю дату, але представники демократичної громадськості щорічно святкують її як День Волі.

Основний девіз цьогорічного святкування — "За мир і незалежність". Його теми — незалежність Білорусі, солідарність з Україною, а також протест проти антидемократичної політики білоруської влади, пише Хартія 97.

Учасники акції розгортають плакати з гаслами на підтримку територіальної цілісності України, прапори України, БНР та ЄС, а також транспаранти "Ми — європейці" і "Білорусь — в Європу".

Всі фото: Білоруське Радіо "Рація"