Як повідомляє "Українська правда", на початку виступу Сенцов заявив, що не вважає цей суд легітимним. Засідання відбулося у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові.

Я громадянин України, який був незаконно захоплений співробітниками ваших спецслужб… Я був на Майдані, і це головний вчинок у моєму житті. Ми виступали проти злочинця-президента,
— сказав він.

Сенцов заявив, що займався в Криму волонтерською діяльністю і розшукував викрадених українських активістів, деякі з них навряд чи живі.

"Після того, як ваша країна почала окупувати мою Батьківщину, ми продовжили волонтерську роботу. Але я ніколи не закликав до насильства. Я займався допомогою журналістам, які висвітлювали події в Криму, допомагав перекладачами, організовував брифінги", — сказав Сенцов.

Він повідомив суду, що з усіх, хто виступав суді у цій справі, знайомий тільки з Геннадієм Афанасьєвим і з Олександром Кольченком, але знав його раніше за прізвиськом Тундра, а його прізвище дізнався тільки в суді.

Сенцов також розповів, що 10 травня його викрали біля будинку і з мішком на голові привезли в будівлю колишнього СБУ.

Читайте також: Сенцова звинуватили у дружбі з сатаністами

"Мене кинули в мікроавтобус, з мішком на голові привезли в будівлю колишнього СБУ на Івана Франка. Почався дуже жорсткий допит, мене запитували, кого я знаю з активістів, хто збирався підривати пам'ятники. Мене почали бити ногами, руками, кийками, лежачи і сидячи. Коли я відмовлявся говорити, почали застосовувати удушення. Я багато разів бачив це в кіно, і не розумів, як люди на цьому ламаються. Але це дуже страшно, ваша честь. Вони погрожували згвалтувати мене кийком, вивезти в ліс і там закопати. Години через чотири вони стомилися, і повезли мене на обшук. Тільки там я дізнався, що це — співробітники ФСБ. Вони там очікували побачити терористів і зброю, а знайшли тільки мою дитину — вона була присутній при обшуку, про що в протоколі не йдеться. Знайдені гроші — це гроші моєї кінокомпанії для зйомок фільму "Носоріг", — розповів український режисер.

За словами Сенцова, російські спецслужби запропонували йому дати свідчення проти керівництва Майдану.

"Мені запропонували дати свідчення на керівництво Майдану і отримати 7 років, або стати керівником і отримати 20", — сказав він.

Читайте також: Детективна фантазія: як Росія намагається засудити Сенцова