Опозиційні депутати лише утворили Народну Раду, проте не створили свого виконавчого органу і не обрали єдиного лідера. Ні силовики, ні народні депутати, які входять до провладних фракцій, не хочуть говорити з п’ятьма нинішніми реальними кандидатами у президенти. Вони вимагають одного переговірника для обговорення умов переходу на бік народу, - заявив Юрій Луценко на барикадах на вулиці Грушевського.

Про це повідомляє прес-служба громадського руху "Третя Українська Республіка".

Дивіться також: "Ви захищаєте банду, яка обікрала країну", — Луценко силовикам

За словами Луценка, опозиціонери розуміють потребу вибрати єдиного кандидата. Від себе він запропонував на цю роль Віталія Кличка.

"Оскільки процес усвідомлення такої необхідності треба було пришвидшити навіть у сьогоднішніх екстремальних умовах, учора я з власної ініціативи запропонував Віталія Кличка як найрейтинговішого сьогодні опозиційного кандидата", - додав він.

Луценко також пояснив, чому Віталій Кличко не проголосить себе єдиним кандидатом: "Лідери мають досягти консенсусу між собою. Частина з них і досі сприймає президентську посаду як великий приз, хоча насправді – це неймовірно тяжкий тягар для відповідальної людини, яка розуміє реалії сьогоднішнього життя".

До слова, лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко закликав не вживати термін "громадянська війна" щодо подальшого розвитку подій в Україні.