Про звинувачення

Симоненко запевняє, що він "білий і пухнастий", а звинувачують його лише з політичних мотивів.

"СБУ використовують у якості жандармерії, для залякування тих політичних сил, які мають іншу точку зору. Не соромляться, говорять про це", — сказав він.

Президент Порошенко подає руку президентові Путіну, так в чому мене звинувачують? У тому, що я маю свою думку?

Лідер КПУ запевняє, що влада намагається зіпсувати думку суспільства про комуністів.

Розв’язана нова частина антикомуністичної істерії і кампанії, а також звинувачень у тому, що комуністи нібито причетні до тих чи інших терористів, до вибухів, як заявили у СБУ. Це повна нісенітниця і обман, це спроба сформувати антикомуністичні настрої у суспільства.

Про війну на Донбасі

Війну на Донбасі, на думку комуніста, заохочують Штати.

Стає все більш очевидним, що влада України, підтримувана і підбурювана Заходом, насамперед США, незважаючи на публічні заклики, що альтернативи мирному врегулювання збройного конфлікту не існує, взяли курс на силове, збройне вирішення ситуації. Безумовно, Ні до чого, крім нових жертв і матеріальних втрат, нових бід і страждань для сотень тисяч людей, це не приведе. Не допоможуть ні поставки озброєнь країнами Заходу, ні сотні і тисячі зарубіжних військових інструкторів.

Українську владу Симоненко називає режимом і звинувачує у всіх "гріхах".

Тільки впертість київських горе-правителів веде до подальшого кровопролиття, продовження братовбивчого конфлікту, посилює загрозу розколу України, втрати її територіальної цілісності, що стане ще одним злочином режиму перед власним народом.

Про гроші

Лідер українських комуністів переконаний, що гроші від МВФ — це зло.

Заради кредиту МВФ уряд пограбував пенсіонерів, підвищив тарифи на послуги ЖКГ, підняв ціну на газ для населення, а банкіри й олігархи, у цей же час, продовжували спокійно виводити гроші з країни!

Симоненко невдоволений, як уряд проводить економічну політику.

Головна проблема — це згубна політика уряду, яка нищить економіку країни. Саме вона і робить Пенсійний фонд банкрутом, і це абсолютно неминуче.

Симоненко про Майдан

Під час подій Євромайдану Симоненко, зрозуміло, виступав проти дій активістів, підтримуючи вступ України до Митного союзу.

Майдан — це боротьба кланів. Українська компартія виступає за конституційну реформу і за відміну посади президента. (...) Треба рятувати майбутнє України. Кожна територіальна громада сама повинна вирішувати, що вшановувати і якою мовою розмовляти.

Нагадаємо, Служба безпеки України викликала лідера Компартії України Петра Симоненка на 10:00 у понеділок, 6 квітня.