Про це він заявив в інтерв’ю виданню BBC.

“Перше, що я хотів би сказати: ситуація в Києві перебуває під абсолютним контролем. Друге: вся країна абсолютно спокійно працює. Події відбуваються лише в невеликій частині центру міста Києва, де зосереджені урядові будівлі та установи. Все”, - сказав Прем’єр

Він також зауважив, що очікує зваженості від європейських політиків.

“Нам зараз як ніколи потрібна підтримка Європи в проведенні нашого курсу і насамперед в умиротворенні тієї ситуації, яку ми маємо в Києві”, - зауважив Азаров.

Глава уряду звинувачує в порушенні миру “провокаторів”, саме вони, на думку Азарова, є винуватцями смертей на Грушевського.

Читайте також: Азаров припускає, що активістів Євромайдану застрелили члени екстремістських організацій

“За минулі два місяці в нас ситуація вже багато разів практично приходила до повного умиротворення, і щоразу знаходився якийсь привід. Щоразу відбувалася якась надзвичайна ситуація, яка знову призводила до загострення. І в мене складається враження, що ті люди, які зараз займаються цими провокаціями, планують ці провокації. Вони зацікавлені в збереженні напруги. Це найбільш страшно і найбільш небезпечно”, - заявив Азаров.

Нагадаємо, у Києві тривають масові заворушення між протестувальниками та міліцією. Епіцентр подій - вулиця Грушевського. Медики, які допомагають постраждалим під час сутичок у Києві, уже повідомили про п'ятьох загиблих. Учасникам протестів трощать автомобілі, "беркутівці" затримують і б'ють людей.