“Тим, хто турбується - по Харкову. Мені доповідає міліція та депутати, що знаходяться на місці. Міліція втрутилася. Розвела конфліктуючі сторони. Існує розділовий коридор. На цю годину - ніякої бійки немає. Ситуація стабілізована”, - написав Аваков у Facebook.

За його словами, близько 30 євромайданівців разом з депутатами облради перебувають в холі ОДА. Близько 60 осіб з “Оплоту” - на дистанції. Між сторонами стоїть близько 130 співробітників міліції.

“При спробі штурму ОДА і нападу на учасників вечірнього мітингу з боку “Оплоту” міліція реагуватиме більш жорстко. Є всі підстави вважати, що конфлікт не матиме розвитку”, - наголосив Аваков.

Він також назвав прізвище відповідального за порядок на місці – це начальник УВС Харківської області Демченко. На місці також перебувають “депутати Облради Балута і Варченко”.

Нагадаємо, у приміщенні Харківської ОДА заблокованими опинилися близько 150 людей, яких оточили “тітушки”.

Раніше на площі Свободи близько сотні учасників бійцівського клубу “Оплот” напали на протестувальників місцевого Євромайдану.

Зауважимо, керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін ще вчора повідомив, що "разом з соратниками буде захищати Харків від провокаторів".