"У турецькому суспільстві завжди існували певні протиріччя, які полягають в тому, як різні політичні сили бачать подальший розвиток держави. Проблеми між умовними ісламістами та умовними націоналістами в Туреччині існують дуже давно, практично, з моменту заснування Турецької Республіки. У свій час турецькі ісламісти поводилися дуже жорстоко по відношенню до націоналістів", - зазначив фахівець в інтерв'ю ЛІГА.Новини.

За його словами, традиція жорстокого ставлення до своїх опонентів в Туреччині існувала завжди, незалежно від того, хто перебуває при владі.

Читайте також: Українські туроператори призупинили поїздки до Туреччини

Експерт зауважив, що події у Туреччині не варто порівнювати з "арабською весною" .

"Перш за все, в Туреччині є демократія, є демократичний процес. Ердоган (Реджеп Таіп Ердоган - прем'єр-міністр Туреччини) прийшов до влади після демократичних виборів. Більше того, його підтримує більшість населення. Проблема полягає в тому, що Ердоган з якого моменту перестав прислухатися до меншості, він почав його ігнорувати", - вважає Семиволос.

На його думку, протести у Туреччині пов'язані із "запамороченням від успіхів".

"Команда Ердогана після приходу до влади дійсно дуже багато зробила. Проте в якийсь момент вони відчули себе в тому положенні, коли їм вже ніхто не загрожує, і можна робити все що завгодно. Ситуація багато в чому схожа на те, що зараз відбувається в Україні. Різниця тільки в тому, що українська влада не має не те що 60% підтримки громадян, але, думаю, навіть 20%", - сказав він.

Нагадаємо, по всій Туреччині тривають протести з вимогою відставки прем'єр-міністра.

Кілька днів тому влада країни вирішила знести парк Таксім, популярне в Стамбулі місце відпочинку. На його місці мали побудувати торговий центр.