Про це повідомила прокуратура міста Києва.

Суддя Оберемко підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 (Погроза щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством), а також ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Аваков: Міліціонери, які затримуватимуть VIPів, матимуть грошову премію

"Як ви знаєте, суддю досить складно притягнути до відповідальності — треба пройти так зване "велике коло". Генеральний прокурор України вже звернувся до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів з клопотанням про відсторонення судді Оберемка від посади. Одночасно Віктор Шокін направив подання до Верховного суду України про надання згоди на затримання цього судді. І вже голова Верховного суду має скерувати цей документ до Верховної Ради. І нарешті, депутати на пленарному засіданні голосують за відповідне рішення. Ось така складна процедура", — розповів прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.

Нагадаємо, у п’ятницю близько опівночі суддя Владислав Оберемко, перебуваючи за кермом напідпитку, не зупинився на вимогу інспектора ДАІ. Через кілька кілометрів правоохоронці таки наздогнали порушника, той у відповідь став погрожувати даівцям пістолетом.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом погроз працівникам ДАІ суддею Оберемком.

За наказом глави МВС Арсена Авакова, судді Оберемку анулювали дозволи на мисливську зброю і травматичний пістолет Макарова, яким він погрожував застрелити працівника ДАІ.