Своє теперішнє інтерв'ю Едвард Сноуден дав через зашифровані онлайн-канали кільком журналістам у Нью-Йорку.

Колишній працівник американського Агентства нацбезпеки ще раз підтвердив, що не шкодує за зробленим.

Читайте також: Сноудену вручили премію "За чесність і чистоту в розвідці"

"Інформація, яку я відкрив, набагато страшніша за той факт, що я розсекретив документи. Вона показує, що така річ, як "управління в темноті" стає нормою. Рішення, які мають величезний вплив на суспільство, приймають без будь-якого втручання суспільства".

Також Сноуден не вірить, що його викриття завдали непоправної шкоди, як це стверджує АНБ. "Якби інформація справді непоправно скомпрометувала когось чи щось, АНБ на кожному кроці про цей випадок кричало б. Але вони досі не навели жодного прикладу шкоди".

Нагадаємо, минулого тижня Едварда Сноудена у Росії провідував його батько. Він повернувся у США зі словами, що його син "повністю задоволений тим, що зробив".

Едвард Сноуден - колишній працівник Агентства нацбезпеки США. Він розповів світові про тотальну систему стеження, яку використовує АНБ для шпигування за своїми громадянами та іноземними діячами.

Зараз він отримав притулок у Росії, оскільки у США його звинуватили у зрадництві і у "зливі" секретної інформації засобам масової інформації.