Подію він прокоментував журналістам та написав у Facebook.

"Про бійку. Є законопроект N1559. Він пропонує віддати місцевим депутатам право змінювати призначення і роздавати землі за межами населених пунктів", — написав він.

Читайте також: З’явилося відео "махачу" у Раді

"Ми на нашому парламентському комітеті з протидії корупції визнали ініціативу корупціогенною. Ми за збільшення повноважень місцевих громад, але до створення земельного кадастру і до проведення нових місцевих виборів цей закон приймати не можна. Колишні "риги", які сидять в більшості місцевих рад, із задоволенням роздерибанять державну землю", — додав політик.

Соболєв пояснив, що Івченко намагався переконати "Самопоміч" голосувати за законопроект.

"Після рішення нашого комітету про корупціогенність цієї ідеї нас почали цькувати замовними матеріалами, що ми продалися Держкомзему і не даємо хорошим депутатам роздавати хорошу землю хорошим людям. Штовхачем цієї кампанії є депутат від Батьківщини Вадим Івченко. Сьогодні він мав нахабство прийти переконувати голосувати за такий дерибан "Самопоміч"", — зазначив нардеп.

"Так і сталася бійка проти корупції в буквальному сенсі слова. Продовжимо", — додав Соболєв.

Нагадаємо, нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв і нардеп від "Батьківщини" Вадим Івченко влаштували дві бійки у Верховній Раді.