Про це він заявив журналістам на з’їзді політсили.

"Я три роки витратив на творення цієї партії… На жаль, ця прекрасна історія закінчилася… В політиці людей треба перевіряти й бути дуже обережним у виборі своїх партнерів", — відзначив Соболєв.

Після цієї заяви прихильники пана Соболєва й він сам покинули з'їзд.

За інформацією агентства “Інтерфакс – Україна”, крім Соболева прийняли рішення вийти з партії "Воля" й інші кандидати в депутати від "Об'єднання "Самопоміч": Вікторія Войціцька (№22 у виборчому списку) і Павло Костенко (№29 у виборчому списку). Під час позачергових парламентських виборів усі члени "Волі" призупиняли своє членство в партії та увійшли в партійний список "Об'єднання "Самопоміч".

Нагадаємо, 2 листопада у Києві відбулися Національні збори партії, де було прийнято Положення про діяльність людей "Волі" у ВРУ VIII скликання. Згідно з заявою "Волі", у новому парламенті депутати від партії, які йшли на вибори у складі "Об'єднання "Самопоміч", сформують міжфракційне депутатське об’єднання "Воля" або депутатську групу.

Пізніше у "Волі" заявили, що всередині партії почалися зловживання повноваженнями членами Ради партії. Згодом політики заявили, що представники партії "Воля", обрані до Верховної Ради за списками "Об'єднання "Самопоміч", увійдуть до фракції “Самопоміч” в новообраному парламенті.

У партії “Самопоміч” заявили, що відповідають лише за тих кандидатів від “Волі”, які йшли за партійними списками, тоді як Юрій Дерев’янко балотувався в одномандатному окрузі. "Самопоміч" закликає усіх представників “Волі” в цивілізований спосіб вирішити внутріпартійний конфлікт та зайнятись більш корисними для країни справами.