Як відомо, Кабінет міністрів України схвалив проект Листа про наміри Уряду України і Національного банку України до Міжнародного валютного фонду та проект Меморандуму про економічну та фінансову політику.

Також рада директорів МВФ 30 квітня ухвалила кредитну програму stand by для України в розмірі 17,01 млрд доларів США, яка розрахована на два роки. В поточному році Україна має отримати 7,4 млрд, в 2015 році - 7,1 млрд, а в 2016 році - 1,1 млрд доларів США.

За словами Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, країна розраховує до кінця місяця отримати 2 мільярди доларів від МВФ та Світового банку. Зокрема, Прем'єр наголосив, що Україна очікує на рішення Ради директорів Фонду стосовно виділення чергового траншу в сумі 1,4 мільярда доларів.

Це означає, що разом з грошима Світового банку Україна може отримати близько 2 мільярдів доларів США,
— сказав Яценюк.

На його думку, рішення МВФ про надання чергового траншу Україні свідчитиме, що країна рухається "в правильному напрямку".

Нагадаємо, речник МВФ Джеррі Райс заявив, що українська влада виконала всі умови МВФ для отримання чергового траншу за програмою "стенд-бай".