"Наберіть професіоналів і побачите зовсім іншу міліцію, адже якщо керівником буде професіонал, то він розставлятиме такі ж професійні кадри по усій Україні. Й тоді це буде справді професійний орган, який може щось розкрити і прийти на допомогу людині, захистити її. А сьогодні міліція сама визнала, що не може захистити людей, через Кабмін внесла законопроект: хай громадяни купують собі зброю і захищають себе самі. А за що ж ми тобі платимо податки на утримання 376-тисячної армії міліції й інших допоміжних служб при ній? Цим законопроектом міліція підняла руку і заявила, що право потопельника — у руках того, хто тоне", — розповів він телеканалу новин "24".

Читайте на тему: матеріал каналу новин "24" — Чи може українська міліція вберегтися від провалів? [Думки експертів]

Окрім того, депутат не є прихильником муніципальної міліції.

Уявіть собі, що сьогодні ті мери, яких беруть на хабарах, незаконному продажу землі, нерухомості й інших зловживаннях, ще й матимуть свою ручну міліцію. Це така маячня: мер хабарник і міліція збиратиме мерові хабарі? Немає у нас ще такого загального рівня й правової культури, немає й такого, що народ обирає найкращих, у нас народ завжди на виборах чомусь помиляється,
— каже він.

Він упевнений, що міліція повинна бути чітко відділена від органів місцевого самоврядування й органів державної влади, адже це — орган центрального підпорядкування.

"Вони повинні слідкувати, чи губернатор не бере хабарі, мер, чи немає розкрадання бюджетних коштів, зловживання тощо. То хто ж це робитиме, та міліція, що у підпорядкування мера?", — додав він.

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили місцезнаходження скандального екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту.

Раніше його оголосили у міжнародний розшук. Його шукають на території 190 країн.

Як відомо, Петра Мельника затримали наприкінці липня за підозрою у хабарництві. Суд у зв'язку зі станом здоров'я затриманого обрав запобіжним заходом для нього 2 місяці домашнього арешту.

Однак Мельнику 9 серпня вдалося втекти зі свого будинку, де він і відбував арешт.

12 серпня Печерський райсуд Києва постановив затримати Петра Мельника та примусово доставити його до суду для зміни запобіжного заходу.

Також суд змінив запобіжний захід скандальному ректору-хабарнику Петрові Мельнику із домашнього арешту на утримання під вартою.