“О 18:00 всі - на Майдан! Після віча - хід центральними вулицями та подальші дії. Сьогодні остаточно вирішується доля держави! 100-відсоткова загальнонаціональна мобілізація. Всі на Київ. Всі на Майдан!", - йдеться на Твіттері “Свободи”.

Водночас смерть мітингувальників “Свобода” поклала на особисту відповідальність та совість глави МВС Віталія Захарченка.

У спільній заяві “Свободи”, “Батьківщини” та УДАРу йдеться про те, що “відповідальність за цей акт терору диктатури проти громадян несе особисто міністр внутрішніх справ кривавий вбивця Захарченко”.

Читайте також: Кличко закликав Януковича зупинити бійців: за розстріл народу не буде прощення

“Лише негайне виведення із Києва спецпідрозділів МВС та внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, на руках яких кров українських громадян, і бригад кримінальників-"тітушок", які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту у смертоносну фазу”, - заявили опозиціонери.

Нагадаємо, під час сутичок на Грушевського загинули три людини. Один з демонстрантів упав з арки перед стадіоном "Динамо".

Близько 6-ої ранку "беркутівці" застрелили чоловіка на барикадах. Активіста вбили двома пострілами: в голову та в шию. Убитим виявився активіст Євромайдану Сергій Нігоян. Хлопцеві близько 20 років.

За словами очевидця подій на Грушевського у Києві, під час штурму "Беркуту" через пряме влучання в серце загинув ще один активіст.