Це у привітанні підкреслив президент Порошенко.

Протягом останнього року десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони і мільйони громадян піднялися на захист єдності і територіальної цілісності України, ще ніколи День соборності не був таким великим, вистражданим і заслуженим святом як сьогодні. Нині майже сто відсотків громадян за єдину країну, і вражаюча більшість українців бачать її унітарною, а не федеративною,
— сказав Президент України Петро Порошенко.

Головне святкування в країні відбудеться на столичному Майдані Незалежності. О шостій вечора учасники акції пам’яті запалять свічки, викладені у формі тризубу. Потім маршем вони підуть до стадіону Лобановського, де вшанують перших загиблих на Майдані, героїв "Небесної сотні" та війни на Донбасі. Паралельно подібні акції відбуватимуться в інших куточках України.

Свій тризуб зі свічок має з’явитися у кожному обласному центрі. Під час акції і у Києві, і в решті міст відбудеться збір коштів на потреби українських воїнів. Примітно, що жодна з акції не буде політизованою.

До слова, День соборності України щороку відзначається 22-го січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-української Народної Республіки у 1919 році.