Гідом журналістів стала громадська активістка Єлизавета Богуцька. Вона одна з небагатьох кримчан, хто не підтримав окупацію півострова. Ліза ходить містом у вишиванці, в її машині прапори України та Європейського Союзу, і прикрашена вона національним візерунком.

Деякі росіяни називають мене фейком і держдепівською вигадкою. Нещодавно в мене брали інтерв'ю російські журналісти, як в єдиної, хто має альтернативну думку. Я сказала, що дійсно в Криму всі щасливі і задоволені новим життям, і я за них рада. Кримчани стали жити багатіше і успішніше ніж самі росіяни, тому що саме російські громадяни годують Крим. В Україні є багато соціальних виплат, яких не мають росіяни. В Криму їх всі зберегли і сплачують з кишені звичайних російських громадян, – розповідає Ліза.

Дорогою з Севастополя до Ялти журналісти проїжджають найпопулярнішими місцями відпочинку туристів. Всі вони порожні. У Воронцовському та Лівадійському палацах не звично тихо і малолюдно. Популярні пляжі та кав'ярні також майже порожні. Майно підприємців було націоналізовано, власники багатьох закладів змінились. Сьогодні у Криму також багато біженців з Луганської та Донецької областей. Але серед відпочиваючих переважна більшість – це росіяни.

Більшість з тих росіян, які приїхали – це ті, хто ніколи не був у Криму. І тепер, від радості, що Крим став російським, приїхали подивитись. Але якщо раніше росіяни брали певну суму грошей, якої їм вистачало на два тижні, тепер цих коштів вистачить лише на 4 дні, – каже Ліза.

Разом з Богуцькою журналісти відвідали супермаркети в Сімферополі. У супермаркетів, де лише російські товари порожньо і великі ціни. Супермаркет з українськими товарами має ціни на рівні України та завжди заповнений чергами.

Більшість тих кримчан, які на референдумі сказали "так" Росії, роблять покупки в українських супермаркетах.