Про це йдеться в заяві Незалежної медіа-профспілки України

"Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України заявляють про неприпустимість проведення цьогорічних зборів Європейської Федерації Журналістів у Російській Федерації та закликають змінити місце проведення або бойкотувати цей захід. Ми засуджуємо дії Російської Федерації як держави-агресора, яка, вперше з часів Другої світової війни, здійснила анексію, порушивши територіальну цілісність суверенної держави", — йдеться у тексті заяви.

У Незалежній медіа-профспілці зазначили, що їм складно уявити проведення зборів європейських журналістів в Москві після підтримки провідними європейськими ЗМІ заклику відомого польського журналіста Адама Міхніка щодо припинення політики умиротворення агресора — керівника РФ.

"Ми не згодні брати участь у заході, який буде використаний для пропаганди агресивної війни і підтримки тероризму. Сподіваємось, що до нашого бойкоту приєднаються журналістські організації-члени ЄФЖ, принаймні з тих країни, чиїх громадян було вбито на борту малайзійського літака. На нашу думку, кращою солідарною підтримкою європейськими журналістами своїх українських і російських колег було б дати зрозуміти диктатору, що Європа єдина в очікуванні припинення агресивних дій і готова боротися за свої цінності", — заявили журналісти.

Читайте також: Через сюжет про авіакатастрофу малайзійського лайнера з Russia Today звільнилась журналістка

У спілці також відзначили, що вся логіка дій влади Російської Федерації доводить, що вона не збирається рахуватися ні з чиєю думкою. Тому спроба виправдати проведення європейського журналістського форуму підтримкою незалежних російських журналістів апріорі приречена на провал.

До слова, журналістку російського телеканалу Russia Today зобовʼязали залишити територію України до понеділка через спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.