Свої вимоги щодо звільнення гендиректора та проведення відкритого конкурсу на заміщення цієї посади співробітники МДЦ "Артек" оприлюднили під час прес-конференції в Києві.

Також вони хочуть затвердити міжнародну наглядову раду "Артеку", що складається з артеківців різних країн і поколінь, яка б стала органом громадського контролю за всіма аспектами діяльності табору.

"Найголовніша проблема - це те, що під загрозою земля, цілісність табору. На території йде незаконне будівництво, будівлі, призначені для використання суто з метою діяльності "Артеку", роздаються лівим фірмам, реконструюються під торгові заклади", - заявив лідер неформального міжнародного товариства "Артек" Ігор Степанов.

У свою чергу керівник режисерсько-постановочної групи продюсерської служби МДЦ "Артек" Тетяна Чайковська розповіла про те, що за дітьми в таборі не доглядають та годують неякісними продуктами.

"Вони залишаються голодними, недоглянутими і незадоволеними відпочинком", - заявила вона.

Чайковська додала, що що прогулянкові катери "Артеку" перевозять сторонніх, автотранспорт і структурні підрозділи використовують для забезпечення заходів приватного характеру, весіль, днів народжень.

"День народження Президента України Віктора Януковича було також забезпечено за участю міжнародного дитячого центру. Близько 30 красивих представницьких автобусів було задіяно в цьому заході, хоча за офіційними паперами вони мають проводили екскурсії для дітей", - заявила Чайковська.

Нагадаємо, за словами Геннадія Москаля, справу педофілів у таборі "Артек" закрили.