Російськими диверсантами командував офіцер спецназу Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєлков, зазначив Найда.

"Перед прибуттям до України Стрєлков виїжджав до Москви, де отримував інструктажі з приводу характеру діяльності на території України. Встановлено, що члени розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрелкова здійснили збройний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув 1 працівник СБУ і троє були поранені", - сказав він у середу на брифінгу в Києві.

Головною метою дій спецпідрозділів на території України є максимальна дестабілізація ситуації,
- наголосив він.

З слів Найди, ще з листопада минулого року українська контррозвідка отримувала інформацію про наміри російської сторони дестабілізувати ситуацію в Україні з використанням підрозділів Чорноморського флоту РФ.

"Ця інформація доповідалася колишньому керівництву Служби безпеки України, але злочинним шляхом ця інформація ігнорувалася", - додав він.

Найда також повідомив, що з початку військової інтервенції українська контррозвідка припинила діяльність близько 40 кадрових співробітників російських спецслужб, а також завербованих ними агентурних джерел - як росіян, так і громадян України.

За його словами, що за статтею "державна зрада" розслідується 5 кримінальних справ, інші кримінальні провадження розслідуються за статтями "шпигунство", "незаконне поводження зі зброєю", а також за статтею про масові заворушення.

Нагадаємо, 13 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що під час антитерористичної акції загинув офіцер СБУ.