"Україна традиційно на високому рівні співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку", - повідомив Віктор Янукович під час зустрічі з президентом ЄБРР Сума Чакрабарті.

Глава держави пообіцяв виконувати всі свої зобов'язання перед цією фінансовою інституцією та нагадав про реформи в Україні.

"Безумовно, реформи мають різну швидкість, вони комплексні, охоплюють різні напрямки життя, різні сфери. Будь-яка модернізація завжди болюча. Але ми не звертаємо з цього шляху, три роки ми вже займаємося реформами і будемо й далі йти цим шляхом", - додав Янукович.

Конструктивну співпрацю між ЄБРР й Україною відзначив і президент банку.

"Ми співпрацюємо вже понад 20 років. За цей час у нас реалізовано й реалізується близько 200 проектів, загальний обсяг інвестицій 4,5 млрд євро", - наголосив Сума Чакрабарті.

Він нагадав, що минулого року загальний обсяг інвестицій ЄБРР в Україну становив 950 млн євро (або 1,2 млрд дол. США) у рамках 35 нових проектів.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку у поточному році інвестує в український АПК 180 млн євро - це приблизно стільки ж, як і минулоріч. Традиційно особливу увагу установа приділяє оновленню технопарку підприємств, зношеному на понад 70%.