Про це заявив президент Швейцарії і чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркгальтер, інформує DW.

Так, за його словами, частина з вантажівок перевозила важке озброєння.

Він висловив "серйозну стурбованість" у зв'язку зі звітами місії ОБСЄ від 8 листопада з приводу жертв у Донецьку та пересування колон військової техніки на територіях, контрольованих незаконними збройними формуваннями.

Як ідеться в повідомленні на сайті ОБСЄ, 8 листопада близько 2 години дня в районі Макіївки на території так званої "ДНР" спостерігачі місії помітили колону, що складалася з понад 40 вантажівок з важким озброєнням, що рухалися на захід по шосе Н-21.

Зокрема, 19 із них були "КАМАЗи" без маркування та номерних знаків, причому кожна машина везла буксиром 122-міліметрову гаубицю.

У машинах був персонал у темно-зеленій формі без розпізнавальних знаків.

Також у колоні спостерігачі ОБСЄ помітили 15 бронетранспортерів "КрАЗ". Ще шість машин були невеликими паливними танкерами, оснащеними кранами. Члени місії також помітили немаркований БТР, що проводив конвой, з накритою брезентом зброєю.

Пізніше за сім кілометрів від центру Донецька спостерігачі зафіксували колону з дев'яти танків — чотири Т72 та п'ять T64 без маркування, що рухалася в західному напрямку.

Голова ОБСЄ закликав сторони конфлікту зробити все від них залежне для укріплення режиму припинення вогню.

"Всі сторони повинні строго дотримуватися зобов'язань, що були ухвалені в рамках мінських угод, а також утримуватися від дій, які можуть призвести до нової ескалації конфлікту", — наголошують в ОБСЄ.

Як відомо, минулої ночі бойовики 25 разів обстріляли наші блокпости, опорні та спостережні пункти в районах населених пунктів Майорськ, Золоте, Нікішине, Оленівка, кургану Могила Гостра.