Про це йдеться у спеціальному звіті ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, патруль ОБСЄ на двох машинах зупинили 16 бойовиків “ДНР” біля населеного пункту Піщевик, наставивши на спостерігачів зброю. В одній із машин нападники намагалися вибити вікно. Потім працівникам ОБСЄ наказали вийти з машин і підняти руки вгору, одну з машин обшукали. Одного зі спостерігачів вдарили прикладом по нозі, що спричинило дрібну травму.

Читайте також: ОБСЄ не має підтвердження інформації про відведення техніки терористів

Потім спостерігачам наказали їхати до населеного пункту Октябрь у супроводі бронетранспортера БТР-82, йдеться в повідомленні ОБСЄ. Через кілометр їх знову зупинили й наказали вийти. Через 30 хвилин зволікань і переговорів, коли старший патруля ОБСЄ домігся розмови з командиром сепаратистів, їх звільнили, але за умови, що вони будуть змушені ще заїхати в захоплене сепаратистами селище Павлопіль і подивитися на результати обстрілу, що, за словами сепаратистів, стався вранці.

Новітню модифікацію БТР-82 прийняли на озброєння в Росії минулого року, в Україні їх на озброєнні немає.

Нагадаємо, раніше про цей інцидент повідомили у прес-центрі АТО. За даними прес-центру, сепаратисти біля Маріуполя влаштували провокацію для спостерігачів ОБСЄ, щоб видати спричинені ними руйнування за нібито наслідки українського обстрілу.

Населений пункт Павлопіль, за повідомленнями, був “нейтральним”, але днями його захопили збройні терористи й почали звідти обстрілювати українські позиції. У п’ятницю вранці на околиці Павлополя відбувся бій між сепаратистами і українськими військовими, в перебігу якого є жертви з обох сторін, зокрема з полку “Азов” загинули два бійці.