"Ніякої "справи Щербаня" не існує. Це є політико-пропагандистський механізм з дискредитації Юлії Тимошенко", - висловив Сергій Власенко свою думку під час брифінгу, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Захисник Тимошенко наголосив, що "абсолютно очевидно, що свідків не існує, вони вказують на мерців, які померли 10-15 років тому, або на наркоманів/алкоголіків, які їм щось розказували сильно напідпитку.

Власенко вважає, що все це не може бути доказом у кримінальному провадженні, і додав, що ця справа "фальшується тотально: покази свідків, матеріали справи та весь кримінальний процес". Фальшуванням, на його думку, займаються судді, прокурори та тюремники.

"Суддя бреше... Вона направила у пенітенціарну службу повідомлення, що свідок захворів, а в судовому засіданні заявляє, що не знає, чому не з’явилася Тимошенко. Слухання призначаються з порушенням базових норм КПК, захисту не надається можливість підготуватися , але навіть у цих складних мовах стає зрозумілим що ні справи, ні свідків немає", - пояснив Власенко.

До слова, адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що захист екс-прем’єра подає до ГПУ заяву щодо злочину Кириченка на основі свідчень Сергія Зайцева. Він нагадав, що це вже друга така заява.

Він додав, що у першій заяві Кириченко фігурував як співучасник Лазаренка, але після показів Зайцева ситуація змінилася, бо Кириченко виявився організатором убивства, замовником та платником.