Про це повідомляє у Facebook громадський рух “ОЗОН”

Геніальна вигадка ГПУ була з натхненням підтримана суддею Печерського суду Підпалим В.В.
Генпрокуратура вирішила, так би мовити відокремити зерна (підозрюваних - Клюєва, Коряка, Федчука, Мариненко і Попова) від “плевел” - потерпілих на Майдані 30-го листопада 2013 року,
- йдеться в повідомленні.


Провадження щодо підозрюваних у розгоні Майдану призупинили, тому що “троє з п'ятьох у бігах”.

“ГПУ вважає, що всі слідчі і процесуальні дії, необхідні і можливі станом на зараз, у справі проведено, а виділяти з цієї п'ятірки Попова і Мариненко – недоцільно”, - зазначили активісти.

Учасники ініціативи “ОЗОН” спробували оскаржити цю постанову. Однак виявилося, що в новому кримінальному провадженні вони вже не є потерпілими.


Апеляцію будуть розглядати в четвер, 11 вересня, о 10:00 в Апеляційному суді м. Києва на Солом'янській площі. Головуючий суддя - Коваль.

Як відомо, в ніч на 30 листопада "беркутівці" розпочали розгін Майдану після 4 ранку, коли там було кілька сотень людей. "Беркут" бив і чоловіків, і жінок, декого повезли до райвідділку.

Після тієї кривавої ночі протести на Майдані Незалежності в Києві стали ще потужнішими: люди вимагали не лише курсу на євроінтеграцію, але й справедливого покарання усіх винних у жорстокому побитті студентів в ніч на 30 листопада.