Про це він заявив сьогодні у Вашингтоні, виступаючи із офіційною заявою щодо України.

Американський президент також заявив, що США будуть продовжувати підтримувати українців і всі повинні визнавати суверенітет України. Він висловив сподівання, “що українці побачать, що США дотримуються свого слова”.

За словами Обами, економіка Росії й так уже слабка, а тепер стане ще слабшою. Він наголосив, що це не кінець, і якщо Росія продовжуватиме, санкції будуть посилюватись.

“Але це вибір, який зробила Росія, вона ще має шанс змінити свою поведінку”, - зазначив Обама, додавши, що це не холодна війна, а відповідь на дії РФ в Україні.

Нагадаємо, Вашингтон розширив список санкцій проти РФ, включивши в нього ще чотири юридичні особи з РФ, а саме: російські банки ВТБ, Россельхозбанк і Банк Москви, а також Об'єднана суднобудівна корпорація (ОСК).

Раніше сьогодні Рада ЄС на рівні постійних представників досягла попередньої домовленості про введення секторальних санкцій щодо Росії у зв'язку з ситуацією в Україні. Про це йдеться в заяві, опублікованій від імені глави Євроради Германа Ван Ромпея