Кореспондент The Guardian Гленн Грінуолд (був співавтором статті у найбільшій бразильській газеті O Globo) каже, що NSA систематично кілька років проникало в телекомунікаційні мережі Бразилії та перехоплювало, збирало і зберігало електронну пошту і дані про телефонні дзвінки мільйонів бразильців.

За його словами, стаття в O Globo нагадує замітку в німецькому виданні Der Spiegel, у якій мова йшла про те, що США відстежують у ФРН до 20 мільйонів телефонних дзвінків.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції Німеччини вимагало від США негайних пояснень повідомлень про те, що Вашингтон прослуховував офіси ЄС.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що АНБ прослуховувало представництва Європейського союзу в Вашингтоні і Нью-Йорку і зламувало їхні комп'ютерні мережі.

Spiegel посилається на секретний документ АНБ, що знаходиться в розпорядженні екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, з яким вдалося ознайомитися представникам ЗМІ.

За даними видання, європейські експерти з безпеки встановили, що атаки на телефонні лінії ЄС виходили з брюссельського району, де розташована штаб-квартира НАТО, в якій також працювали фахівці АНБ.