Відповідну заяву американський лідер зробив у п'ятницю ввечері, повідомляє Укрінформ.

Сьогодні я підписав указ щодо подальших кроків по відношенню до ситуації в Україні. Указ забороняє експорт товарів, технологій чи послуг у Крим, імпорт товарів, технологій чи послуг з Криму, а також нові інвестиції в Крим,
— зазначив він.

Окрім того, підписаний документ також уповноважує міністра фінансів накладати санкції на фізичних та юридичних осіб, які працюють в Криму.

У заяві підкреслюється, що Сполучені Штати не миритимуться з діями РФ по відношенню до Криму.

Я знову закликаю Росію припинити окупацію та спробу анексії Криму, припинити підтримку сепаратистів у східній Україні та виконувати свої зобов'язання відповідно до Мінських угод,
— наголосив президент США.

У цьому зв'язку Обама пообіцяв продовжувати тісно співпрацювати з союзниками й партнерами в Європі та на міжнародному рівні щодо "реагування на події в Україні та підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, а також демократичного розвиту та зусиль з проведення реформ".

Він також підкреслив, що США продовжать "аналізувати та регулювати свої санкції в тісній співпраці з міжнародними партнерами, щодо відповіді на дії Росії".

Нагадаємо, раніше Президент США Барак Обама підписав Законопроект H.R.5859 "Акт на підтримку свободи України – 2014", який дозволяє йому запровадити нові санкції проти Росії.