Про таке рішення заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.

До списку санкцій США увійшли, зокрема, віце-прем'єр РФ Козак, глава "Роснефти" Ігор Сєчін, перший заступник голови адміністрації Кремля В'ячеслав Володін, постпред президента Олег Белавенцев, глава ФСТ Євген Муров, глава "РОСТЕХу" Сергій Чемезов.

За словами Карні, санкції накладені через приєднання Криму, яке США не визнають, а також позиції Росії щодо України. "З 17 квітня Росія не зробила нічого, щоб дотриматись женевських зобов'язаннь, навпаки, вона влаштувала ще більшу ескалацію кризи", - заявив Карні, назвавши "незаперечною" причетність Росії до насильства на сході України.

Сьогодні США вводять таргетовані санкції на ряд російських приватних осіб і компаній, а також посилюють (видачу) ліцензій для деяких статей експорту США до Росії. Міністерство фінансів накладає санкції на 7 російських офіційних осіб, включаючи двох членів близького кола президента Путіна - їхні активи будуть заморожені, а видача віз США заборонена - а також на 17 компаній, пов'язаних з ближнім колом Путіна, чиї активи будуть заморожені,
— йдеться в заяві

Крім того, 13-м зі списку цих компаній знадобляться надалі ліцензії на ввезення продукції з США "з презумпцією відмови в експорті, реекспорті та інших іноземних трансфери", уточнив представник Білого дому. Крім того, буде відмовлено у ліцензуванні експорту до Росії продукції, яка "може допомогти російському військовому потенціалу".