Прогноз за рейтингом - "розвивається". Рейтинг видалений зі списку на перегляд з можливим зниженням, де він перебував з 6 грудня 2011 року. Інформація про зміни міститься у відповідній доповіді агентства.

Негативні зміни зроблені у зв'язку зі зниженням 13 січня 2012 року суверенних рейтингів країн єврозони, які виступають поручителями фінансових інструментів фонду. В першу чергу, дане рішення прийнято на тлі позбавлення Франції та Австрії найвищого кредитного рейтингу "ААА". При цьому, з вірогідністю близько 30%, в 2012-2013 роках знову рейтинги можуть бути знижені. Незважаючи на підтвердження рейтингу відразу низки країн єврозони, в агентстві вважають, що на даний момент рівень EFSF відповідає вищому.

Прогноз "розвивається" відображає думку експертів агентства про те, що в довгостроковій перспективі рейтинг EFSF не може бути точно визначений, з однаковою ймовірністю він може як підвищитися, так і знизитися.

У S&P підкреслюють, що під час розрахунку рейтингу EFSF експерти агентства враховували дії країн єврозони щодо підвищення рівня кредитоспроможності. Разом з тим, у звіті зазначено, що більшість прогнозів по рейтингу країн валютного союзу є "негативними", а значить, протягом двох років можуть бути знижені.