В четвер вдень в центрі Запоріжжя на одному з будинків з’явився черговий антисталінський білборд. На плакаті розміром 3х6 метрів розміщена відома фотографія Сталіна, де той робить пальцями "козу". Авторами антисталінського білборда стала група місцевих журналістів, які в грудні 2011 року вже розміщували антисталінський білборд з карикатурою Гітлера, назвавши свою акцію "боротьбою проти пам’ятника Сталіну", встановленому в Запоріжжі комуністами обкому Компартії України.

"Пам’ятник цієї одіозної особи в Запоріжжі ганьбить наше місто на весь світ. Ми повинні домогтися, щоб український народ нарешті засудив злочини Сталіна, який убив мільйони наших співвітчизників. Черговим анстісталінскім білбордом ми — група журналістів і громадських діячів Запоріжжя — підкреслюємо, що запорожці не будуть миритися з тим, що пам’ятник Сталіну знаходиться в Запоріжжі
— ініціатор установки білборда, редактор запорізької газети "Субота плюс" Богдан Василенко

Він також зазначив, що "білборд встановлений законно, є всі необхідні документи на його розміщення".

"Ми сподіваємося, що наш протестний плакат провисить хоча б кілька днів. Адже вже через годину після того, як його розмістили, до будівлі, прибула ціла група міліціонерів, які заявили про порушення. Однак не пояснили, в чому вина авторів білборда", — сказав Василенко.

Біля білборда справді перебувала група міліціонерів і людей в штатському, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", які, дивлячись на плакат, щось активно записували. Відповісти на питання кореспондента агентства про причини такої пильної уваги правоохоронних органів міліціонери категорично відмовилися.