Амінокислота карнітин, яка є у червоному м’ясі, поглинається бактеріями травної системи. А запускає цілий ланцюжок реакцій, що в результаті призводить до підвищення рівня холестерину і зростання ризику серцево-судинних захворювань.

Схожий ефект спостерігається при вживанні харчових добавок з цією амінокислотою.

У Великобританії рекомендують з'їдати не більше 70 грамів червоного або переробленого м'яса на день, це еквівалентно двом скибочкам бекону.

У вегетаріанців у шлунково-кишковому тракті значно менше бактерій, здатних поглинати карнітин, ніж у тих, хто регулярно харчується м'ясом.

Науковці радять вживати про біотичний йогурт, оскільки він змінює в кращу сторону баланс кишкової флори, зменшуючи кількість бактерій, що харчуються карнітином.