Цьогоріч таки вдалося знайти спонсорські кошти та досягти порозуміння з можновладцями.

“23 роки тягнулося, по-іншому не скажеш, це будівництво. Нарешті ми маємо цей чудовий зал. Він вже готовий відчути тут глядача, відчути тут нові постановки”, - сказав міністр культури України Михайло Кулиняк.

За основу нової сцени, кажуть у театрі, взяли так звану "вагнерівску" XIX століття: без оркестрової ями та з великою авансценою. Глядач і актор в цьому випадку максимально наближені один до одного, тож "театральний діалог" відбувається максимально чесно.

“Дуже затратно експериментувати на великій сцені. І значно цікавіше експериментувати на малій сцені. Можна близько спілкуватися з актором, але тут на нас лягає досить велика відповідальність, тому що вистави на цій сцені повинні бути більш майстерно зроблені, ніж вистави на великій сцені, де можна сховатися за ілюзію”, - каже генеральний директор театру ім. І. Франка Михайло Захаревич.

На відміну від основної сцени, де одночасно спектакль може дивитися більше тисячі людей, мала сцена театру може вмістити до двох сотень глядачів. Оформлення зали у вигляді "Осучаснена класика" дасть змогу режисерам ставити тут і класичні, і модернові вистави.

Наразі у театрі завершують етап офіційного оформлення усієї відповідної документації, а одразу потому розпочнуть роботу над першими виставами. Кажуть, на початках демонструватимуть щонайменше 7 постановок.

Перших глядачів у своїх нових стінах камерна сцена Театру Франка зустріне вже за кілька місяців.