"Стросс-Кан не буде кандидатом, я впевнений у цьому",- сказав речник Соціалістичної партії Франції Клод Бартолон.

Водночас, однопартієць висловив вдоволення тим, що вдалося переконати суддю випустити екс-керівника МВФ під заставу.

"З людської точки зору, я радію за нього. Це, мабуть, справжнє жахіття бути ув’язненим, а ще у такому місці, як Манхеттенська тюрма. Та все одно, усе тільки почалося для нього. Але краще бути відносно на волі, аби підготувати свій захист, аніж бути за гратами", - каже речник Соціалістичної партії Клод Бартолон.

Домініка Стросс-Кана, нагадаємо, відпустили під заставу у мільйон доларів. Тепер екс-голова МВФ перебуватиме під домашнім арештом у фешенебельних апартаментах Манхеттена.

Дружина Стросс-Кана, французька журналістка Анн СінклЕр зняла для чоловіка апартаменти у дорогому житловому комплексі Bristol Plaza, що в Іст-Сайді.

Наступне судове слухання у справі Стросс-Кана заплановано на 6 червня. Екс-чільника МВФ обвинувачують у спробі сексуального насилля. Стросс-Кана затримали після того, як в поліцію зі скаргою звернулася покоївка нью-йоркського готелю Sofitel ((софітЕль)).

Паризькі ЗМІ, дізнавшись про арешт глави МВФ, негайно передбачили, що він втратив шанси на участь у боротьбі за пост глави держави. Втім, більшість французів, за даними соціологів, вважають, що один з найпопулярніших членів опозиційної французької Соцпартії став жертвою змови.