Активісти наголошують, що соціальні виплати, у тому числі і стипендія, є основним джерелом існування і тому мають забезпечувати рівень життя не нижче прожиткового мінімуму.

Молоді люди вважають постанову про реіндексацію незаконною, тому вимагають негайно її відмінити.

У руках студенти тримають прапори з партійною символікою. Зокрема ВО "Батьківщини", партії "УДАР" і "Молодого Народного Руху".

Крім того, вони тримають у руках плакати, на яких намальована знаменита бабуся з котом і підпис: "Якщо онукові не повернуть стипендію, нацьковано на Азарова кота".

Мітингувальники поводять себе спокійно, однак ідмовляються вести діалог з представником Кабінету міністрів, якого делегували для вирішення конфлікту.

Нагадаємо, Кабінет міністрів переіндексував доходи громадян, урізавши розмір студентських стипендій. Проте Міносвіти заявило, що зміни до порядку індексації стипендії у жодному разі не призведуть до зменшення стипендій. До того ж, Дмитро Табачник пообіцяв збільшити стипендії з 1 вересня. У свою чергу, студенти стверджують, що фактично їхні виплати фактично зменшилися на суму від 150 до 250 грн, тому вони погрожують майданом.