Студенти тримають в руках плакати з написами: "Побачиш Табачника, дай йому підсрачника", "Табачник, поверни українську мову та історію в школи", "За якісну освіту, за вільне студентство".

Вони також скандують: "Виходь, бунтуй, Україну рятуй", "Знання — не товар. Універ — не базар!", "Табачника на нари — тоді підем на пари!".

"Ми проводимо марш за якісну освіту і вимагаємо негайної відставки Табачника, недопущення ухвалення закону Про вищу освіту а також виселення студентів із гуртожитків під час Євро. В Україні ведеться політика знищення освіти. Цьому правлячому класу не потрібен народ і освічені люди. Вони хочуть лише бидло, яким легко керувати", — розповідає голова київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Новий закон Про вищу освіту означає повну її комерціоналізацію. Політика Табачника — це махрова українофобія. Про це свідчить його остання заява, що історію України треба прибрати із шкільного курсу", — наголосив Іллєнко.

Загалом на протест зібралося близько 100 осіб. Серед демонстрантів студенти з усіх обласних центрів України, зокрема представники вишів Луганська, Ужгорода, Львова, Сум, Севастополя, а також студенти київських ВНЗ із КПУ, КІСІ, НАУ, КНЕУ, Національного університету ім. Шевченка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з проектом нових навчальних планів для 5-9 класів, зменшується кількість уроків української мови та літератури, а предмет "Історія України" взагалі зникне.