Андрій Хом'як чатував на студентів біля гуртожитку і з погрозами відбирав кишенькові гроші. Це тривало місяць, поки зловмисник не наважився викрасти юнаків.

Кілька годин троє студентів технікуму провели у його квартирі. Андрій Хом'як заманив їх до квартири і закрив. Колишній ув'язнений, погрожуючи їм ножем, вимагав до кінця вечора роздобути 2 тисячі гривень.

Вони біля себе не мали таких значних коштів. Тож подзвонили в гуртожиток і попросили своїх товаришів, щоб вони зібрали 2300 гривень, оскільки підозрюваний вимагав гроші за їхнє звільненя,
— розповів слідчий самбірської поліції Олег Соломін.

Товариші прихопили гроші та зателефонували до поліції. Затримали вимагача вже після передачі грошей і з'ясували, що Андрій Хом'як тероризує студентів технікуму вже не вперше. Одного разу він навіть насмілився залізти в гуртожиток.

Та його не заарештували, адже жоден студент не погодився писати заяву. Навіть після цього він не припинив свій промисел. Вимагав невеликі суми по 50-100 гривень. Інколи відсилав гінця у гуртожиток і той збирав "данину". Сам же ж вимагач чекав поруч.

У поліції переконують: якби хлопці не терпіли, а пожалілись, вимагача зловили б швидше. Але тут навіть зараз не хочуть скаржитись на зловмисника.

Мовчать і ті хлопці, яких викрали. Бояться, адже на волі спільники 21-річного вимагача. Він, до речі, зараз перебуває у Самбірському ITT. Чекає на суд. Але у поліції кажуть, що вийде на волю обвинувачуваний нескоро.

У поліції кажуть, що у Самборі такі "вимагачі" орудують вперше за кілька десятиліть. Востаннє за схожим механізмом працювали молодики ще в 1990 роках.

Автор — Ірина Папірник.

Дивіться також: Стрілянина у Хмельницькому: поліція вже спіймала нападника