Таку думку на своїй сторінці у Facebook та в ефірі Телеканалу новин "24" висловив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

За його словами, два судові засідання, які мають відбутись у вівторок і які стосуються справи про підозру мера Харкова Геннадія Кернеса у викраденні, погрозі вбивством, тортурах учасників харківського Євромайдана (перше засідання по суті справи призначене на 10:30 у м. Харкові, друге — щодо перенесення справи у інше місто — розпочнеться у Києві о 14) є тестом для української судової системи.

Якщо суддя Дзержинського районного суду (м. Харкова — "24") Задорожній проведе протягом дня і попереднє засідання, і засідання по суті справи, а потім Вищий спеціалізований суд (у Києві — "24") на цій підставі заявить, що мовляв, раз у Харкові справу почали слухати, то ми вмиваємо руки і не будемо переносити слухання справи в іншу область або, наприклад, в столицю, то в такому випадку діагноз судовій системі України зможе поставити кожен, хто був на Майдані і хотів домогтися реального зміни положення справ в країні,
— наголосив Геращенко.

Народний депутат пояснив свою позицію тим, що слухання справи Кернеса не може бути незалежним в суді і в місті, "в якому останні 9 років поспіль йшла гра в одні ворота".

"Думаю, що два судових процеси, що безпосередньо стосуються долі Геннадія Кернеса і майбутнього Харкова, будуть своєрідним тестом для судової системи України та окремих суддів. Або вони будуть судити за законом і по совісті, або вони будуть виконувати замовлення, так само, як свого часу його виконували Кірєєв, Вовк, Царевич та інші підстилки режиму Януковича", — підкреслив Геращенко.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала до суду кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців щодо викрадення і тортур.