"Суд визначив неможливим розглядати справу за відсутності Тимошенко", – відзначив він.

У висновку судово-медичної експертизи, який зачитав суддя, йдеться, що виявлені захворювання в Тимошенко є хронічними, не важкими й не загрожують її життю. Також судмедексперти встановили, що стан здоров’я екс-прем'єра стабільно задовільний і не заважає їй сприймати усну й письмову інформацію.

Поміж того, суддя зазначив, що судмедексперти не бачать медичних протипоказань щодо участі Юлії Тимошенко в заходах поза межами медичного закладу. Водночас, прокурори попросили суддю перенести слухання, і дати можливість Тимошенко ознайомитися з матеріалами судмедекспертизи.

У свою чергу, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко здивувався, що прокуратурі не потрібен час на ознайомлення з результатами експертизи. Він попросив суд дати на вивчення експертизи два тижні.

Ще один захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк додав, що матеріали експертизи містяться у трьох томах, а це – близько тисячі сторінок.

Відомо, що на судове засідання, яке почалося 23 липня о 10:00, Тимошенко доставлена не була.

"Тимошенко відмовилася їхати до суду, мотивуючи тим, що хоче порадитися з німецькими лікарями", – відзначають у ДПтС.

Нагадаємо, раніше начальник конвою, який охороняє Юлію Тимошенко в лікарні, заявив, що екс-прем’єра сьогодні до суду не транспортуватимуть.