Про це глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив на брифінгу в ніч на неділю, 15 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

"Були відкриті кримінальні провадження стосовно трьох колишніх народних депутатів, які обґрунтовано підозрюються у сприянні сепаратизму, більше того, за статтями Кримінального кодексу — посягання на територіальну цілісність і суверенітет нашої держави", — повідомив глава СБУ журналістам в ніч на неділю.

За його словами, у ГПУ, вивчивши матеріали справи щодо Єфремова, прийняли рішення і спільно з СБУ виконали процесуальні дії — затримання колишнього народного обранця для доставки його до суду і оголошення йому підозри.

У суді будуть реалізовані всі напрацьовані матеріали генпрокуратури, СБУ та МВС. Це те кримінальне провадження, де три відомства працювали синхронізовано під керівництвом генпрокуратури,
— наголосив Наливайченко.

Відповідаючи на питання, коли суд може обрати запобіжний захід Єфремову, Наливайченко сказав: "Ми сподіваємося, що в найближчі дні, тобто завтра-післязавтра. Кримінально-процесуальний кодекс дає нам дві доби".

Нагадаємо, колишнього голову Партії Регіонів Олександра Єфремова співробітники Генпрокуратури спільно з працівниками СБУ затримали у Києві 14 лютого.