Відповідне рішення ухвалив суддя Жовтневого районного суду Полтави.

До речі: Протести у Нових Санжарах: Данілов розповів про підбурювачів

Сторона обвинувачення просила суд відправити Володимира Сіренка під варту. Водночас адвокат підозрюваного наполягав на безпідставності такого запобіжного заходу.

Довідка. Ухвала суду може були оскаржена упродовж 5 днів.

Раніше Арсен Аваков повідомляв, що правоохоронці під час сутичок у Нових Санжарах затримали чоловіка, який у нетверезому стані намагався наїхати "Нивою" на нацгвардійців.

Що треба знати про сутички у Нових Санжарах

  • Ввечері 19 лютого кілька сотень жителів селища Нові Санжари вийшли на масові протести. Вони виступали проти розміщення у їх санаторії евакуйованих з китайського Уханя українців.
  • Вранці 20 лютого ситуація у селищі загострилася і туди приїхала поліція та Національна гвардія України. Силовики також привезли військову техніку, зокрема бронеавтомобілі.
  • Місцеві у цей час перекривали дороги, палили шини, та навіть влаштували сутички з поліцією, під час яких 9 силовиків отримали поранення.
  • Надвечір 20 лютого правоохоронцям вдалося відтіснити людей і зробити коридор для 7 автобусів з евакуйованими. У цей час місцеві почали кидати камінням в транспорт і кричати "Ганьба". Евакуйовані українці у відповідь показували серця.
  • Під час сутичок у Нових Санжарах поліція затримала 24 людей та відкрила 5 кримінальних справ. 21 лютого 23 затриманих відпустили.

Важливо! У жодної евакуйованої з Китаю людини немає симптомів коронавірусу чи іншої застуди. На обсервації у Нових Санжарах протягом 14 днів перебуватимуть 45 евакуйованих українців, 27 іноземців і персонал, який обслуговував людей на літаку. Наразі у всіх людей взяли аналіз на виявлення коронавірусу.