"Суд визнав винними у порушенні правопорядку викрадених і побитих 3 активісток FEMEN і фотокореспондента Дмитра Костюкова. 28 липня близько 17:00 Оболонський суд виніс вирок за звинуваченням активісток FEMEN у хуліганстві, дівчата були визнані винними і засуджені до виплати штрафу у розмірі 85 гривень, фотокореспондент Дмитро Костюков був також визнаний винним за звинуваченням в "опорі міліції" і засуджений до штрафу в розмірі 135 гривень", - повідомила прес-служба руху FEMEN.

Читайте також: Політолога FEMEN побили мало не до смерті

"Розіграний сценарій з міліцією і судовим засіданням, після побиття та викрадення активісток і журналіста, підтверджує, що спецслужби Росії, України, міліція і суд діють за принципом організованого злочинного угруповання. FEMEN стверджує, що замах на вбивство політолога FEMEN, викрадення 3 активісток і журналіста, побиття лідера Анни Гуцол, крадіжка особистих речей і систематичні переслідування, справа рук СБУ і ФСБ під прикриттям МВС України", - також вважають активістки.

Вчора у жіночому русі FEMEN повідомили про напад і викрадення у Києві трьох своїх активісток і журналіста. Вони ішли на акцію проти приїзду в Україну Володимира Путіна та патріарха Кирила.

Згодом МВС спростувало чутки про викрадення і пояснило, що цих людей затримано.