Зі сторони чорнобильців на засідання ніхто не з’явився. Їх ознайомили з рішенням суду в наметовому містечку.

“Ви вдумайтеся в маразм, привезти людям рішення суду, які голодують проти невиконання рішення суду”, - каже учасник акції протесту Володимир.

Мер каже, зверненням до суду аж ніяк не хотів заважити чорнобильцям відстоювати свої права. До нього з проханням припинити масові акції у місті письмово звернулися міліція та СБУ. Мер каже, чорнобильців попередили, але силою демонтувати намети не будуть.

“Ми не переслідували цілі, щоби якимсь чином втекти від проблеми, яка існує. Але та ситуація, яка сьогодні в Донецьку, вони вимагає кроків, щоби максимально убезпечити людей та не дати можливості провокаціям”, - каже донецький міський голова Олександр Лук‘янченко.

Учасники акції на рішення суду відреагували нестримано. Кажуть, все одно не підуть с наметового містечка.

“Готові піти на крайні міри, тому що люди доведені до такої крайності, що неможливо. Скільки можна нас принижувати?”, - каже учасник акції протесту Василь Язичьов.

9 днів перед пенсійним фондом Донеччини продовжують голодування понад 47 чорнобильців. До них сьогодні приєдналася делегація з Полтави. За два останніх дні до лікарень шпиталізували 38 людей.