Через рішення суду організатори мітингу перенесли місце та час проведення Майдану – акція відбудеться на площі Поляка о 13:00, повідомляє видання Z-city.

Активісти просять людей приходити без масок.

"Ніякої агресії, мітинг виключно мирний. Вітається національна символіка", — додали організатори.

Напередодні Запорізький окружний адмінсуд ухвалив рішення, яким запорізькому активісту Богдану Василенку заборонено ходити проспектом Леніна з 12:00 до 17:00 2 лютого.

Позов подав виконавчий комітет Запорізької міськради. У рішенні суду вказано, що громадянину Василенку на 5:00 заборонили проведення походів від площі Фестивальної до будівлі мерії.

На питання активіста, що означає заборона походів (кількість учасників, наявність символіки), суддя відповідати відмовився.

Окрім того, Запорізькій міськадміністрації Партії регіонів та кільком громадським організаціям суд також заборонив проведення будь-яких акцій на площі Фестивальній під ОДА та біля будівлі міськради.

Раніше мер Запоріжжя Олександр Сін звернувся до організаторів мітингу перед Запорізької ОДА, який відбувся 26 січня і був розігнаний силовиками та "тітушками"

"Ми повинні надати громадянам право проводити мирні збори. Вважаю, що у Запоріжжі це право забезпечується. Але я б хотів почути коментарі від тих, хто організував "мирні" збори перед Запорізької ОДА 26 січня. Чому сталася спроба штурму? Чому після того, як мітинг закінчився, люди залишилися до вечора, а організатори мітингу не забезпечили виконання закону на площі? Я вважаю , що це не що інше, як порушення Закону", - цитує прес-служба Запорізької міськради Сіна.

Нагадаємо, слідчим управлінням ГУМВС України в Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за спробу захоплення будівлі облдержадміністрації.

У Запоріжжі "Беркут" жорстоко розігнав демонстрантів під облдержадміністрацією. Як повідомляють очевидці, з адмінбудівлі вибігли близько сотні "тітушок" з білими пов’язками, з палками і щитами.

До слова, серед поранених було багато журналістів.