Рішенням суду Аброськін залишений під вартою ще на 2 місяці - до 25 січня, повідомляє група Євромайдан SOS.

Аброськін, як вважає слідство, причетний зокрема до зникнення автоматів АКМС. Із цієї зброї, каже прокурор, було вбито 39 осіб на Інститутській 20 лютого. За його сприяння була потім вивезена в невідомому напрямку і ця зброя, і документація на неї.

Наразі матеріали справи налічують 71 том. Слідство завершене. Триває ознайомлення сторін із матеріалами справи. Аброськін ознайомився вже з 69-ма томами.

Головний доказ слідства проти Аброськіна - висновок портретної експертизи на основі відеозаписів 20 лютого. А також акти перевірки нестачі вогнепальнної зброї, яка була викрадена з бази "Беркуту". Дані радіорозвідки підтверджують присутність Аброськіна в момент розстрілів на Інститутській. ГПУ наполягає на тому, що він у будь-якому разі причетний, оскільки діяв спільно з іншими бійцями спецроти, навіть якщо не стріляв по протестувальникам безпосереньо. ГПУ вважає зібрану доказову базу повною, цілісною та вичерпною. Посилаються на ризики у вигляді втечі Садовника. Прокуратура побоюється, що Аброськін також може втекти,
— йдеться у повідомленні.

Адвокат натомість посилається на необгрунтованість підозри, стверджує, що Аброськін до розстрілу - непричетний. Захист не заперечує водночас, що Аброськін у лютому перебував на Майдані. Але Аброськін, мовляв, не може бути відповідальним за зникнення зброї, відповідальний за зброю - командир.

Захист надав суду також альтернативну портретознавчу експертизу, яка начебто каже про те, що не може підтвердити наявність Аброськіна на наданому слідством відеозаписі. Аброськін каже, що з того місця, де він перебував на Інститутській, він вести вогонь не міг.

До слова, цього року в рамках спецоперацій були заарештовані 16 колишніх офіцерів "Беркуту", яких підозрюють у безпосердній участі в подіях на Майдані 18-20 лютого.