Відповідну постанову ухвалив Ленінський районний суд міста, задовільнивши позов пенсіонера Анатолія Ільченка. До Феміди чоловік звернувся ще 2 роки тому. Пенсіонера обурило, що міський голова вітав ветеранів з Днем перемоги російською. Каже, таким чином порушили права україномовного населення.

”Я російську мову знаю краще, ніж більшість миколаївців. Я не говорю нею, і не говорю принципово тому, що нею витісняють українську. Я скрізь говорю українською”, - каже мешканець Миколаєва Анатолій Ільченко.

У мерії натомість виправдовуються - міський голова промовляв російською, бо у Миколаїв на святкування приїхали ветерани з Росії. запевняють, українську мову знають і шанують. втім рішення суду називають абсурдним і обіцяють оскаржити.

”Ми будемо апелювати прийнятому абсурдному рішенню. В місті, де всенародно вибраний міський голова, вибраний населенням півмільйонним, в якому 90% населення розмовляє російською мовою, ну так вже склалося історично”, - заступник міського голови м. Миколаєва Юрій Гранатуров.

Водночас сам мер вердикт Феміди не коментує. У мерії кажуть, він у відрядженні і ще не встиг ознайомитись з документами. Водночас для Миколи Ільченка це вже не перша подібна перемога у суді. Пенсіонер домігся того, аби українською у Миколаєві писали назви зупинок та квитанції на оплату комунальних послуг.