"Будь-яким особам заборонено вчиняти дії, спрямовані на її виконання", — йдеться в офіційному повідомленні прес-служби ГПУ.

Раніше Генпрокуратура України подала позов до окружного адмінсуду про визнання протиправною та скасування постанови Верховної Ради АР Крим від 6 березня "Про проведення загальнокримського референдуму".

Цим протиправним актом Верховна Рада АР Крим, ігноруючи конституційні засади та грубо порушуючи законодавство, постановила ввійти до складу Російської Федерації та призначити на 16.03.2014 місцевий референдум з цього питання. Відповідно до частини п'ятої статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України, виконання ухвал суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно,
— йдеться у повідомленні.

Окрім того, Генпрокуратура нагадує, що, зважаючи на зупинення адміністративним судом дії постанови Верховної Ради АР Крим про проведення референдуму, вчинення будь-яких дій, направлених на його підготовку, є "незаконними та вважаються такими, що вчинені без відповідних правових підстав".

Нагадаємо, вчора, 6 березня, парламент Криму проголосував за проведення референдуму про статус автономії 16 березня.