"Згідно з Конституцією і законами України суди вирішують передані їм справи безсторонньо, на підставі представлених сторонами обвинувачення і захисту доказів відповідно до закону. Перегляд судових рішень можливий тільки в передбачений процесуальним законом спосіб", – йдеться у заяві Ради суддів, опублікованій на офіційному сайті.

За їхніми словами, проведення масових акцій з метою схилити суд до прийняття бажаного судового рішення є "нічим іншим як спробою тиску на суд і втручанням в діяльність по здійсненню правосуддя, що неприпустимо в демократичному суспільстві".

"Згідно зі ст. 126 Конституції вплив на суддів у будь який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність Нехай ваші патріотичні почуття членів громадянського суспільства візьмуть гору над бажанням публічно висловити слова солідарності й підтримки засудженим членам громадського об'єднання", – наголосили судді.

Нагадаємо, 25 листопада, у столиці понад 3 тисячі людей взяли участь в акції протесту на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.