Та суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у засіданні до 27 вересня для того, щоб захист міг належно підготуватись до них.

На початку засідання Юлія Тимошенко повідомила, що часу на підготовку в неї було мало.

"Я повідомляю, що часу було вкрай недостатньо. Недостатньо, щоб підготувати концепцію і стратегію захисту ... але як зможемо захищатися, так ми будемо захищатися", - сказала вона.

Тоді головуючий у "газовій справі" оголосив: "З урахуванням звернення підсудної з приводу її підготовки до судових дебатів ... суд для забезпечення прав на захист оголошує перерву в слуханні справи до 27 вересня".

Юлія Тимошенко заявила, що така довга перерва "свідчить про те, що справа розсипалася".

"У них повний розвал концепції політичних репресій. Я можу сказати, що в моїх діях немає факту порушення закону", - сказала Тимошенко.

Згідно з нормами процесуального законодавства, судові дебати є останньою стадією у судовому розгляді справи перед винесенням вироку.

Колишнього прем'єра обвинувачують у перевищенні службових повноважень під час підписання газових угод з Росією у 2009 році.

Минулого тижня завершилось судове слідство у газовій справі, а Юлія Тимошенко заявила, що вирок їй оголосять 15-16 вересня.