"Він вже вплинув на наше життя. Майдан показав українцям, що вони самодостатні", - сказав експерт в коментарі Gazeta.ua.

Соскін вважає, що завдяки такій масовій акції протесту, суспільство зрозуміло, що "вміє і може захищатись та протистояти бандитам. Він також показав, що ми здатні бути нацією, народом, бути свідомими, що ми не біомаса".

Зараз, на думку експерта, найважливіше - не втратити віру.

"Ми прокидаємось, тому важливо не втратити зараз довіру один до одного не лякатись. Важливо зберегти той скарб, який ми отримали від Майдану, його треба підняти на найвищий рівень та зробити його досягнення та здобутки незворотними", - наголошує він.

"Січень нам в цьому допоможе. Попереду безліч важливих дат для українців: 22 січня 1918 року - IV-й Універсал Центральної Ради УНР, 22 січня 1919 року відбулася історична Злука українських земель в одну Українську державу. А ще хрещення. Тому я сповнений надії", - додає він.

До слова, в останній день 2013 року на Євромайдані відбулась акція "Побажання Майдану на Новий рік". Євромайданівці анонімно залишали свої побажання і витягували собі ті, які вже написали до них.